BH stor storlek

Om du letar efter en BH i stor storlek så tycker jag definitivt att du ska spana in feminint.se! De har flera av mina favoritmärken och de har ett betydligt större utbud (både storleksmässigt och modellmässigt) än någon av de fysiska butikerna i närheten av mig. En bh stor storlek kan innebära väldigt olika grejer för olika personer. Vissa säger att allting större än D-kupa är jättestort och alla som har det har stora silikonbröst, men de flesta som säger liknande är inte speciellt insatta i hur bh-storlekar fungerar eller hur stor byst som är medel i dagsläget.

Utvecklingen har gjort att människan blir större och större för varje generation. Vi har större tillgång till mat än någonsin tidigare samtidigt som vi rör oss mindre och onyttiga alternativ är både billigare och enklare att få tag på. Som en naturlig del i detta blir även bysten större i genomsnitt. Så BH stor storlek 2020 är inte ens nästan lika stor om vi hade pratat om bh stor storlek 1920.

Men det spelar egentligen ingen roll om du behöver en bh stor storlek, mellanstorlek eller liten storlek – det viktigaste är att du hittar någonting som sitter snyggt och bekvämt på dig! Ta dig tiden att prova ordentligt och var medveten om att det definitivt finns en modell och storlek som sitter helt perfekt på dig – du behöver inte nöja dig med att det helt enkelt inte sitter jätteilla.

Jämför matkassar på nätet

Jämför matkassar på nätet

Det finns matkassar för alla familjer och för alla tillfällen. På nätet kan du jämföra olika typer av matkassar för att hitta den matkasse som du önskar. Vegetarisk, flexetarisk eller bara festligt?

Prova handla din mat via nätet

Om du gillar att få veckans matvaror hem till dörren och om du inte vill lägga ner massa tid på att planera maträtter så är en matkasse något du måste testa. Matkassar finns i många olika utföranden och varianter. På nätet hittar du en mängd sajter där du kan jämföra matkassar för att hitta en kasse som passar just dig. Det finns matkassar som är vegetariska eller anpassade för specifika allergier. Du kan även hitta matkassar som är fokuserade på viktnedgång eller en specifik kosthållning. 

Var klimatsmart – köp närodlad mat
Om du vill ha varor som är odlade i Sverige så finns det kassar som är inriktade på närodlat. Sök dig fram till en sajt där du kan jämföra matkassar så kommer du säkert hitta en matkasse med de egenskaper du önskar. På sidor där du kan jämföra matkassar så kan du ofta även se betyg och kunders omdömen om matkassen.

Hinn med vardagen med hjälp av matkassar

Matkassar har blivit mycket populärt de senaste åren. Kanske för att de passar in i en livstil där vardagsbestyren måste gå fort och enkelt. En matkasse är just det – enkel och snabb – något som många kunder uppskattar. Om du behöver en matkasse som fokuserar på att spara in på matkostnader så finns sådana typer av kassar. Det finns även matkassar för de som gillar snabblagade rätter eller för de som vill laga mat för festliga tillfällen. 

Hitta den som är rätt för dig
Genom att jämföra olika matkassar på nätet så kommer du garanterat att hitta en matkasse som matchar dina önskningar. Kanske vill du prova lite olika typer? Utbudet av matkassar är idag så pass stort att det går att prova många olika kassar tills du hittar din favorit. Kanske är det inte just typen av mat du är ute efter, utan bara lite ny inspiration till köket. Man tenderar att alltid handla samma varor när man går till butiken. Genom matkassar kan du mixa till det lite, och prova på nya maträtter och råvaror.

Shapewear – Räddaren i nöden

Jul, jul, mera jul

Nu när det börjar närma sig jultider och det vankas lite fest så vill man se fin ut, även när man kanske inte känner sig på topp. Jag vet inte hur du har det med julstressen har satt sina spår på mig redan. Jag stressar över allt som ska göras i jul; pynta huset med juldekorationer, laga julskinkan ect. Något jag inte vill oroa mig för är hur klänningen ska sitta på julfesten. Jag vill vara avslappnad och bekväm den dagen. Men jag har min räddare i nöden, shapewear.

 

Shapewear

Shapewear är ett fantastiskt hjälpmedel när du vill forma eller ändra på din silhuett. Det spelar inte någon roll vilken storlek eller form man har från början. Det finns många olika typer av shapewear och de har olika effekter på din kropp. Man brukar dela in effekterna i  3 olika katergorier t.ex.  light, medium eller super. Men olika företag kallar dem olika saker. T.ex så har märket Spanx medium, super, super duper.

Light: är till för den som vill framhäva kroppens naturliga former och en lätt slimmande och slätt look. 

Medium: är till för att att forma din kropp.

Super: Skulpterar och förvandlar din kropp, Har du ett problemområde som du vill dölja så är denna riktigt grym. 

Många har en kvar i huvudet att shapewear måste vara obekväma och fula, men det har förändrats.  Idag finns riktigt fina shapewear i sköna material. Kolla in t.ex. Spanx Spotlight on Lace body Så snygg! och den följer verkligen den trend som kommit hos shapewear. Shapwearen är inte längre bara praktiskt utan också fina.

Mer än 100 år glas

Orrefors har tillverkat konstglas på glasbruket i Småland sedan slutet av 1800-talet. Under åren har många kända designers formgivit klassiska glas för Orrefors och varje år besöker en miljon turister Orrefors.
Att tillverka ett konstglas är en fascinerande process. Glaset börjar som en sirapsliknande, het massa och slutar som ett vackert konststycke kristall på ditt middagsbord. 1898 öppnade glasbruket i Nybro kommun i Kalmars län. Innan dess var det ett järnbruk på platsen, men man övergav järnproduktionen för den mer lukrativa glasproduktionen. 1914 började Orrefors tillverka kristallglas och konstnärerna Simon Gate och Edward Hald tillverkade ett par år efter det tunna graverade glas som de sedan blev prisade för i Paris. Många konstnärer, formgivare och designers har genom åren gjort berömda glas för Orrefors. Under 30-talet finslipades glastekniken ytterligare av Vicke Lindstrand och Edvin Öhrström.

Under 40-talet var formgivaren Sven Palmqvist vid glasbruket. 50-talet innebar en pånyttfödelse inom svensk formgivning då Nils Landberg skapade ”Tupanglaset” och Ingeborg Lundin skapade ”Äpplet”. Gunnar Cyrén formgav under 60-talet ”Popglas” och under 70-talet fanns många namn vid bruket, bland annat Eva Englund och Olle Alberius. Från 80-talet och fram tills nu har formgivare som Anne Nilsson, Helen Krantz, Erika Lagerbielke, Efva Attling och Martti Rytkönen varit viktiga för Orrefors.

Ett glas = mer än 15 personer

Hälften av de 200 personer som arbetar på Orrefors är hantverkare. Det är glasblåsare, slipare, målare, synare och kantsprängare som gör verklighet av formgivarnas idé. Alla yrkesgrupper på Orrefors arbetar ständigt för att utveckla design, hantverk och nya tekniker. Under skapandet av ett enda konstglas har ungefär femton personer varit med och bidragit. En del av Orrefors produktion görs på andra glasbruk i världen, men ofta använder man sig av tekniker som utvecklats på Orrefors.

Idag är Orrefors Kosta Boda AB Nordens största glasbruksgrupp som producerar högkvalitativa bruks- och konstglas. Företaget har ett brett sortiment av märkerna Orrefors och Kosta Boda och sedan 2005 är Orrefors Kosta Boda en del av New Wave Group som är ett företag som säljer cirka 40 olika varumärken. Sedan 2012 är Magnus Andersson vd för Orrefors Kosta Boda. På Kosta tar man även emot en stor mängd turister varje år. Omkring en miljon personer besöker glasbruket för att bland annat följa den fascinerande processen att tillverka ett konstglas.

Att cykla med cykelsits

Att cykla med cykelsits

Det är fantastiskt roligt för både barn och förälder att kunna ta med barnet ut på en cykeltur. Som tur är behöver man inte vänta tills barnet är stort nog att kunna cykla själv, en cykelsits är en speciellt typ av sits som man fäster bakom cykelns sadel och där små barn kan sitta. Det finns en rad olika typer av cykelsitsar och det kan vara svårt att välja vilken som är bäst. I de flesta fall är kvalitén hög på de cykelsitsar som säljs i Sverige men det gäller ändå att vara lite påläst och veta vad man ska kolla efter när man ska köpa en cykelsits.

Var kan man köpa en cykelsits?

Man kan köpa cykelsitsar i de flesta cykelaffärer. När du ska köpa en cykelsits så ska ni alltid ta med de cyklar som ni vill att cykelsitsen ska sitta på. Även barnet bör följa med även om det gör hela köpprocessen lite krångligare, alla med små barn vet hur otåliga de kan bli när de får vänta för länge. På plats i cykelaffären kan ni kontrollera hur barnet sitter i cykelsitsen och att det inte finns några bromsvajrar som sitter i vägen när man ska montera på cykelsitsen. Det är också viktigt att man inte slår hälarna i sitsen när man cyklar.

Är en cykelsits bekväm?

Som förälder undrar du säkert om cykelsitsen är bekväm för ditt barn. Om du väljer en sits med lätt fjädring kommer ditt barn att få en ökad komfort i cykelsitsen. Om du tar med dig barnet när ni ska köpa sitsen kan ni testa och se om cykelsitsen är lagom stor och att barnet sitter bekvämt. Det är viktigt att fotremmar och fotstöd kan anpassas till ditt barns storlek. I vilket fall som helst ska man aldrig vara ute och cykla för länge med små barn som nyss har lärt sig att sitta.

Vad kostar en cykelsits?

En cykelsits kan kosta allt ifrån några hundra kronor och uppåt. En lite dyrare sits som fjädrar lite ger en bekvämare cykelfärd för barnet. En dyrare cykelsits har oftare ett säte av högre kvalitet och med en bra dyna. Väljer du en billigare cykelsits så har den ofta sämre möjligheter att justera lutningen för ett sovande barn och erbjuder sämre stöd för rygg och nacke. Om du väljer att köpa en dyrare cykelsits så kan du många gånger sälja den när barnet har växt ur sitsen och få igen en del av pengarna.

Rekommenderar polisen överfallslarm?

Rekommenderar polisen överfallslarm?

Det finns flera olika sätt att försvara sig på vid ett överfall. I många länder är det vanligt med till exempel pepparspray som innehåller extrakt från chili-peppar. Pepparspray attackerar ögon och luftvägar men är inte laglig att använda i Sverige. I Sverige kan man istället använda ett överfallslarm som också är mycket effektivt och inte på något sätt skadar förövaren. Polisen är i allmänhet positiv till överfallslarm på ett villkor: man får inte glömma bort att de inte är en garanti mot överfall, man bör alltid vara försiktigt och inte gå på vissa gator när det är mörkt, även om man har ett överfallslarm. 

Nya typer av överfallslarm 

Ett nytt typ av överfallslarm har precis kommit ut på marknaden. Det är utformat som en sportklocka och fästs alltså på handleden. Det är väldigt diskret utformat och ingen kan misstänka att det i själva verket handlar om ett överfallslarm som sitter på din handled. Armbandet på överfallslarmet är elastiskt och skönt att ha på sig utan att det skaver. Det har en ergonomisk utformning som är enkel att använda och finns i många olika färger. Ljudsignalen är mycket kraftig och kallar effektivt på allmänhetens och andras uppmärksamhet. 

Hur högt låter ett överfallslarm? 

Ljudnivån på ett överfallslarm får inte vara högre än 140 decibel, annars riskerar man att skada både sin egen och andras hörsel. Det kan vara bra att testa sitt överfallslarm för att vara säker på hur det fungerar och på hur det låter. Man brukar säga att ett överfallslarm låter ungefär som ett billarm fast högre. Om ditt överfallslarm låter högre än 140 decibel så bör du lämna tillbaka där du köpte det och köpa en ny modell, det är nämligen inte lagligt att ha överfallslarm som ljuder högre och både du och affären gör något olagligt om ni använder larmet. Tänk på att överfallslarmet inte får vara för litet, då är det lätt hänt att du tappar bort det. 

Är ett överfallslarm lätt att hantera? 

En del överfallslarm är nästan för små i storleken. Ett överfallslarm som är mindre än en tändsticksask till exempel kan vara svårt att hantera och dessutom tappar man lätt bort det. De ska vara enkelt att sätta igång ett överfallslarm och att hitta det i fickan. Vill man hålla överfallslarmet i handen så ska det vara bekvämt att hålla i. De överfallslarm som fungerar bäst är de som har en sprinter som man drar bort för att aktivera larmsignalen. 

Ett vattensäkert hem

Ett vattensäkert hem

Det finns speciella byggregler och branschregler för hur kök och badrum ska byggas för att minimera risken för att vattenskador uppstår. Med ett vattensäkert kök kan du slappna av på semestern och känna dig trygg i ditt hem. Det finns nya produkter som är designade för att snabbt samla upp, leda bort och stänga av vattnet om en vattenläcka skulle uppstå. Det finns också speciella vattenlarm med sensorer som reagerar vid vatten och fukt som man kan installera. Så fort vattenlarmet aktiveras så kontaktas du via ett sms och kan snabbt vidta nödvändiga åtgärder.

Hur vattensäkrar jag mitt kök?

Det finns mycket du kan göra för att vattensäkra ditt kök. Du kan installera ett vattenlarm som varnar med ljudsignal om ett läckage uppstår. Ett vattenlarm kan placeras i diskbänkskåpet, under diskmaskinen eller i tvättstugan. En vattenfelsbrytare kopplas till kulventilerna. Den är utrustad med ett GSM-kort och skickar sms till din telefon om en läcka skulle inträffa. Man rekommenderar också att du använder flexibla slangar för diskbänkskåpet och andra vattenanslutna vitvaror för att minska risken för läckor. Det är också viktigt med tätningsband som är elastiska, annars håller de inte tätt kring rören. Golvskydd är en annan effektiv produkt som också är billig. Det är kanter som installeras under vattenkopplade maskiner som till exempel diskmaskinen. Om ett läckage inträffar så samlar plastmattan upp vattnet och leder ut det på golvet och du upptäcker läckaget meddetsamma.

Vattenlarm – hur fungerar det i praktiken?

Ett vattenlarm eller läckagevarnare fungerar på ungefär samma sätt som en brandvarnare men reagerar på vatten istället för rök. Larmet aktiveras snabbt även vid små läckage. Mer än 30 procent av alla vattenskador sker i våra kök, ofta under diskbänken där det sitter mycket rör och avlopp därför kan det vara klokt att ha ett vattenlarm i köket och ett i badrummet. Ett vattenlarm kan både drivas med batteri eller kopplas upp på elnätet.

Hur monteras ett vattenlarm?

Om du ska montera vattenlarmet i diskbänksskåpet så ska givarna placeras under diskmaskinen, intill avloppsrör och vattenrör. Om det skulle börja läcka så suger givarna upp vattnet och larmet ger ifrån sig en signal. Detektorerna ska aldrig monteras i närheten av kallvattenrören eftersom den kondens som bildas kan utlösa larmet i onödan. Du kan också isolera kallvattenrören för att slippa detta problem. Har du valt ett avancerat vattenlarm med sim-kort så måste du kontrollera att det finns ett sim-kort som verkligen fungerar.

Att börja cykla själv

Att börja cykla själv

Det är en stor dag när man som barn lär sig att cykla helt själv! För många är det dessutom en dag man minns ända upp i vuxen ålder. För vissa är vägen att lära sig cykla tung. Ständiga skrubbsår och en viss rädsla för hur det går nästa gång är inte ovanligt. Nu för tiden finns ett större utbud balanscyklar än tidigare. Detta är för många ett bra sätt att lära sig cykla på en traditionell cykel. Till skillnad från en vanlig cykel är en balanscykel helt utan trampor och broms. Det finns med andra ord väldigt få saker att hålla i minnet. Allting handlar istället om att leka, hålla balansen, och om att bli bekväm på cykeln som fenomen. För många har detta varit en positiv upplevelse och någonting som förenklat steget att gå från stödhjul till cykel.

Viktig utrustning

Även om en balanscykel i viss utsträckning är en leksak, skall man inte glömma bort skydd och säkerhet. Man kan ramla även från en balanscykel och en hjälm är därför viktig! Detta är en billig försäkring som gör enorm skillnad om man skulle trilla på ett farligt vis. Naturligtvis kan det också vara bra att ha på sig långbyxor och tröja för att hindra några av de sår som annars kan bli resultatet av en strapats på cykeln. När man skall lära barnen cykla är det också viktigt att inte lämna de utan uppsikt. En balanscykel kan gå riktigt snabbt i nedförsbacke och utan bromsar är det svårt att få stopp. Nu för tiden finns det förvisso även balanscyklar med handbroms vilket underlättar. Samtidigt gäller samma förhållningssätt.

Cykling är en effektiv träningsform som kan öppna för en hel del nya upplevelser. Det finns en uppsjö cyklingsleder att testa som familj och vissa är anpassade för att alla skall kunna vara med oavsett ålder och rutin. För att kunna få ut mesta möjliga av en sådan vistelse bör man dock ha lärt sig cykla hyfsat bra och stabilt. Tills dess kan en cykeltur i naturen vara en perfekt övning som ger mersmak för nästa år.

Så hittar du bland alla handväskor

Så hittar du bland alla handväskor

Handväskan är en het accessoar, och de finns för alla olika smaker. Det betyder även att pris och kvalitet kan variera en hel del. Här berättar vi hur du hittar rätt i djungeln av handväskor.

Handväskor i olika prisklasser

Allt från superlyxiga unika varianter till ekonomiska alternativ av god kvalitet och design – handväskor finns att hitta i alla prisklasser du kan tänka dig. Kanske frestar modetidningarna med handväskor i de dyrare prisklasserna från de stora modehusen, men få av oss har egentligen råd med det. Vi får hitta andra sätt att få en handväska vi trivs bra med. Svenska och utländska klädkedjor brukar låta sig inspireras av de stora modehusen och producerar handväskor i liknande design. Så kanske hittar du en snarlik men mycket billigare kopia av den där väskan du såg i modetidningen.

Om du vill ha en unik handväska till lite lägre pris kan du även titta på hantverksproduktion i mindre skala. I många svenska städer finns hantverkare som säljer vackra handväskor. Du betalar i dessa fall för hantverksarbetet istället för det märke som sitter på väskan. Nedan kan du läsa om ett ytterligare sätt att hitta en väska som sticker ut.

Nya väskor eller secondhandväskor

Ett annat sätt att hitta en unik väska till ett rimligt pris kan vara att köpa den second hand. Utbudet av second hand-väskor ökar stadigt, och du kan finna det mesta. När du köper handväskor second hand är det viktigt att tänka på kvaliteten. Skinnväskor till exempel håller mycket bra. Många tycker dessutom att handväskor i skinn blir snyggare efter ett par års användning, och då är det perfekt att köpa dem second hand.

Handväskor av svensk och utländsk design

Ofta ser vi handväskor i modetidningar som produceras av de stora modehusen i Paris, New York, Milano med flera. Det är lätt att låta sig frestas och drömma sig bort. Men glöm inte att vi har många framgångsrika designers i Sverige som producerar fantastiska handväskor. Dessutom kan du hitta dessa i butiker i Stockholm och många andra städer och på så vis kan du känna på och pröva väskorna innan du bestämmer dig, istället för att beställa något över internet.

Så oavsett om du vill uppdatera din samling med handväskor med en ny, eller är behöver en ny handväska för att din tidigare har gått sönder eller kommit bort kommer du att hitta något som passar just dig.

En unik upplevelse med en surfresa till Bali

En surfresa till Bali erbjuder inte bara en unik kultur- och naturupplevelse, utan också ett minne för resten av livet. Med ett dramatiskt, tropiskt landskap och vackra paradisstränder är en surfresa hit en upplevelse utöver det vanliga. Balis fantastiska omgivning är ett paradis för surfare världen över som vallfärdar hit i jakten efter den perfekta vågen. https://www.surflodgelimasan.com/sv/607309/surfarpaket

Balis omgivning har inte bara unika möjligheter för surfing utan står också för en rad andra kulturella upplevelser. Ön är känd för att ha tagit tillvara på sin hinduistiska kultur som blir synlig i den vackra traditionella arkitekturen och de vänliga människorna och traditionerna. Tillsammans med Balis härliga atmosfär gör detta ön till ett mycket omtyckt resemål för både surfing och upplevelser som har flera miljoner besökare varje år. Genom att åka på en organiserad surfresa till Bali får du även insyn i unik kunskap om de bästa områdena på ön för både surf och häng.

Bland perfekta vågor

Oavsett om du är nybörjare eller proffs ges vid en surfresa till Bali anpassade lektioner bland azurblå vågor som passar bäst för din nivå. För den ovana surfaren ges en grundläggande introduktion för att du ska kunna fånga din första vitvattenvåg. Detta handlar ofta om att man på land övar på att hitta sin sweet-spot, där man har bäst balans och att öva på själva upphoppet som ska gå i ett. För dig som redan kan surfa på vitvattenvågor på egen hand handlar nästa steg om att lyckas med midjehöga, gröna vågor både till vänster och höger. Därefter gäller det att lära känna sin stil och vilka peaks som passar bäst liksom regler och allmän surfetikett för att sedan ta sig an huvudhöga vågor.

Utöver det självklara fokuset på surf är hälsosam och god mat också en viktig del vid en surfresa till Bali. Det är viktigt för att ha tillräckligt med energi för att orka surfa så mycket som möjligt under dagarna. Dagen inleds med en härlig och näringsrik frukost som gör dig redo för en dag fylld av äventyr. Efter härlig dag i vattnet serveras det ofta färsk fisk direkt från grillen med en god och fräsch sallad eller klassiska Indonesiska rätter. Detta varvas med besök på genuina restauranger för att göra Baliresan komplett.

En surfresa till Bali ger dig möjlighet att uppleva surfing utöver det vanliga och är lämplig för både nybörjare och proffs för att ta dina surftekniker till en ny nivå.