En korsett är ett mycket klassiskt plagg som har funnits under lång tid. Man känner direkt igen den på grund av dess snörning och svarvade midja. Historiskt har man använt korsetter för att forma kroppen till klänningar, men nu för tiden har de en mängd användningsområden. Vissa använder de som snygga underkläder, andra som träningsutrustning och ibland funkar de också som en sexig festtopp. Vad man än vill använda korsetten till finns det en mängd olika modeller att välja mellan.

Därför vill man använda korsett

Korsetter är för många det mest kvinnliga plagget och därför vill många använda dessa för att känna sig snygga och visa upp sina kurvor. De hårdare korsetterna hjälper till att skapa en attraktiv timglasfigur som för många är mycket åtråvärd och en stor anledning till att man väljer korsett.

De vanligaste korsettmodellerna

Det finns en mängd korsettmodeller och man väljer sin modell beroende på vad man är ute efter. De vanligaste modellerna och deras respektive karaktärsdrag är:

  • Korsetter med metallskenor – Denna typ av korsett är den mest klassiska. Den har metallskenor och ofta snörning i ryggen. Vissa tycker att dessa korsetter är obekväma men samtidigt är det svårt att uppnå den riktigt klassiska korsettformen utan metallskenor.
  • Korsetter med mjuka skenor – Denna korsettyp är mer bekväm men har fortfarande kvar det typiska utseendet som en korsett har. Dessutom kan de också reducera midjemåttet på ett effektivt sätt.
  • Korsetter för midjeträning – Dessa korsetter kan man använda för att reducera sitt midjemått permanent eller för att ge avlastning för ryggen. Många använder de under sina vanliga kläder, och de har blivit mer och mer populära på senare tid.
  • Underbystkorsetter – Denna korsett sitter som namnet skvallrar om under bysten. Ofta bärs de ovanför exempelvis en skjorta eller en snygg topp.

Snygga korsetter online

Det absolut enklaste sättet att köpa korsetter är online. Där kan man hitta ett mycket stort och varierat utbud som helt enkelt inte går att matcha för de fysiska butikerna. Dessutom är det praktiskt att handla över nätet eftersom varorna sedan levereras direkt hem. För att hitta den mest unika korsetten bör man leta online. Dessutom finns en mängd olika underklädesmodeller och snygga kit.

Korsetter i olika modeller för olika tillfällen