När du väl har köpt en dildo via Dildolistan kommer du vilja maximera dess livslängd. Detta gör du genom att ta hand om den på rätt sätt. När du underhåller din sexleksak ordentligt kommer den kunna finnas vid din sida i åratal snarare än i några veckor eller månader.

Det är viktigt att du följer de skötselråd som medföljer i förpackningen. Det är dock inte alltid som en dildo kommer med sådana råd. Därför delar vi här med oss av några generella riktlinjer som funkar för de allra flesta sexleksaker.

Dildolistan marknadsför sexleksaker – du behöver ta hand om dem

För att ta hand om den dildo som du har köpt via dildolistan.se bör du tänka på att:

  • Använda rätt sorts glidmedel. Det finns olika slags glidmedel – vattenbaserade, silikonbaserade och oljebaserade. Alla gör sitt jobb men somliga fungerar inte med vissa material som sexleksaker tillverkas av. Därför bör du ta reda på vad som gäller för just din dildo. Du vill ju trots allt inte råka förstöra den genom att använda fel glidmedel! Det viktigaste är att du endast använder vattenbaserade glidmedel med sexleksaker av silikon. Om din dildo är av hårdplast, glas, stål eller trä fungerar vilken sorts glidmedel som helst.
  • Rengör din dildo efter användning. Nästa sak som du bör ha i åtanke är att det är viktigt att sköta rengöringen av din sexleksak. För de flesta vuxenleksaker som du hittar på Dildolistan fungerar varmt vatten och en antibakteriell tvål bra att rengöra med. Om dildon är gjord av glas, silikon eller rostfritt stål kan den i många fall kokas eller diskas i diskmaskin.
  • Förvara dina sexleksaker på en torr och sval plats. Det sista steget för att maximera nyttan av din dildo från Dildolistan har med förvaring att göra. Du bör förvara dina vuxenleksaker torrt och svalt. Vissa produkter har en medföljande förvaringspåse eller kartong som du kan förvara dem i. Värt att tänka på är att analpluggar och andra leksaker som används där bak bör förvaras separat från övriga dildosar. Detta för att förhindra att fekala bakterier sprids till de leksaker som du använder vaginalt.
Intimprodukter