Det finns flera fördelar med att köpa sin parfym på nätet – inte minst för att det ofta är billigare. Däremot kan det vara lite svårt att välja, eftersom man faktiskt inte kan dofta för att hitta den man gillar. Det finns dock några tips för att hitta rätt – läs mer här!

Leta parfym på nätet – utifrån tidigare val

För den som har en stående favorit när det kommer till parfym är valet kanske enkelt. För den som däremot är sugen på att prova något nytt finns flera bra knep för att hitta en passande doft och det är helt enkelt att utgå från dofter man använt tidigare innan man köper en ny parfym på nätet.

Dom flesta har en typ av parfym och doft man gillar extra mycket och det man då kollar närmare på är doftnoterna. Några vanliga är:

  • Citrus
  • Blommig
  • Fruktig

En parfym med citrustoner doftar just citrus, till exempel citron eller apelsin. En blommig har ofta inslag av jasmin eller ros och en i en fruktig kan man känna toner från äpplen eller bär. Har man tidigare använt dofter med citrus, och gillat det, är det alltså det man ska leta efter när man köper parfym på nätet.

Dofta först – köp sen

Många köper parfym på nätet för att det är billigare. Kanske har man hittat en kampanj eller fått en rabattkod skickad till sig och känner att det är läge att slå till. Har man då svårt att välja är ett tips att besöka butiker som säljer parfymer för att dofta på dom där, och på så vis hitta en man gillar. Det kan såklart verka fräckt mot butiken men å andra sidan är det inte förbjudet… Ett annat sätt kan vara att fråga om tips och råd från vänner och bekanta. Kanske finns en väldoftande vän i den närmsta kretsen och då kanske dennes parfym kan ge en hint om vilka noter man ska leta efter när man är på jakt efter en parfym på nätet.

Det är dock bra att veta att olika parfymer passar olika bra på olika personer. En väns parfym kanske inte alls gör sig lika bra på en själv – så därav är det bättre att gå efter doftnoter istället för en specifik parfym.

Tips för att hitta rätt parfym på nätet