Tips och tillbehör för barnkalaset

När man är barn är födelsedagen en av de viktigaste dagarna och man längtar veckor innan efter den speciella dagen. Man vill ha tårta, sång, presenter, uppmärksamhet och kalas. Som förälder vill man göra sitt absolut bästa för att möta dessa förväntningar. Som lite hjälp har vi här listat tips för ditt barns kalas!

Inbjudan

Det första man måste fråga sig själv är vilka man ska bjuda? Om man har tid, lust och utrymme, bjud hela förskolegruppen eller klassen. Alternativt, bjud de i förskolegruppen som är i samma ålder. Annars finns tumregeln att så många gäster som barnet fyller år är lagom – fem gäster för en femåring, till exempel. Det är viktigt att vara tydlig på inbjudningskortet: Tiderna ska vara tydliga, adressen ska finnas med och det är bra att säga om man bjuder på mat! Gör inbjudningskorten till en pysselaktivitet med födelsedagsbarnet: Köp alla tillbehör som behövs för att göra korten som barnet vill och pyssla! När korten är klara är det bar att bjuda in. Men var diskret! Om inte hela gruppen eller klassen ska bjudas, lägg inbjudningskorten i brevlådorna hemma hos barnen eller posta dem. Det är inte okej att barnen ser att bara vissa blir bjudna.

Aktiviteter

En väldigt populär aktivitet är dansstopp. De flesta barn älskar ju att dansa. Förbered en lista med deras favoriter, släck ner och skruva i en färgad glödlampa i lampan. För att göra dansrummet lite mer festligt kan du köpa festtillbehör och dekorationer. Dansstopp innebär att du plötsligt pausar musiken varpå alla barn ska stå så stilla som möjligt, den som rör sig åker ut.

Utan fiskdamm är det inte ett riktigt kalas. Att få gå hem med godis är det bästa barnen vet om! Man behöver inte mycket för att ordna fiskdamm: Ett lakan, en pinne och ett snöre. Med pinnen och snöret gör du ett metspö. Sen behövs ju naturligtvis godis och lite dekoration för att göra det lite roligare för barnen.

Mat

Mat är ett av de viktigaste tillbehören under ett kalas. Efter så mycket lek och spring blir ju barnen hungriga. Om du bjuder på varmkorv eller pannkakor slipper du stress och du gör det lätt för dig. Alla barn gillar dessa maträtter och det går snabbt att fixa! Det finns även andra maträtter som du kan göra när du har ont om tid: Rör ihop maränger, skivade bananer, vaniljglass och vispgrädde – vips så har du en tårta.

För att slippa stress inför festen är det smidigt att bara sätta sig en kväll och handla allt online, hemskickat och klart sen är det det bara det roliga kvar att göra i ordning.

Tips och tillbehör för barnkalaset