Att flugfiska är en riktigt trevlig utomhusaktivitet. Man kommer nära naturen, samtidigt som det både är lugnt, spännande och roligt på samma gång. Att flugfiska är dock inte som att meta eller att fiska efter gädda till exempel. Istället krävs en helt annan teknik vilken av många anses kräva en hel del övning för att det ska bli rätt.

När man väl får in tekniken är flugfisket dock riktigt roligt. De här tipsen kan hjälpa dig på vägen:

Ta lektioner

Att investera i ett par flugfiskelektioner från ett proffs kan vara en mycket god idé. Samtidigt som du får lära dig de rätta kastteknikerna, kan du också få svar på alla frågor du har om utrustning och liknande.

Det är mycket lättare att lära sig flugfiske (och tycka om det) om man helt enkelt lär sig att göra rätt från början. Att ”lära av sig” en felaktig teknik eller en dålig vana kan däremot vara väldigt svårt.

Att ta lektioner är helt enkelt ett effektivt och enkelt sätt att lära sig flugfiske. Vill man spara in pengar kan man höra sig runt i bekantskapskretsen om det finns någon som är bra på flugfiske. Ett tips kan vara att lägga upp en status på Facebook och se om någon nappar.

Var konsekvent

Använd bara spön för flugfiske. Det kan kännas lockande att ta till det ”vanliga” spöet ifall fisken inte nappar, dock kommer det att slöa ner inlärningsprocessen en hel del. Var konsekvent genom att helt enkelt lämna spinnrullen hemma.

På så vis är det lättare att motstå frestelsen att plocka fram ett annat spö när fisket går trögt. En av de roligaste sakerna med flugfiske är faktiskt att lära sig ha tålamod och analysera vad det är man bör förändra för att fiskarna ska nappa.

Se till att du har all grundläggande utrustning för att kunna genomföra flugfisket, även om man inte behöver ha precis allt är det bra att man har grundkitet för att kunna sätta igång på egen hand.

Två tips för flugfisket
Märkt på: