Så hittar du bland alla handväskor

Handväskan är en het accessoar, och de finns för alla olika smaker. Det betyder även att pris och kvalitet kan variera en hel del. Här berättar vi hur du hittar rätt i djungeln av handväskor.

Handväskor i olika prisklasser

Allt från superlyxiga unika varianter till ekonomiska alternativ av god kvalitet och design – handväskor finns att hitta i alla prisklasser du kan tänka dig. Kanske frestar modetidningarna med handväskor i de dyrare prisklasserna från de stora modehusen, men få av oss har egentligen råd med det. Vi får hitta andra sätt att få en handväska vi trivs bra med. Svenska och utländska klädkedjor brukar låta sig inspireras av de stora modehusen och producerar handväskor i liknande design. Så kanske hittar du en snarlik men mycket billigare kopia av den där väskan du såg i modetidningen.

Om du vill ha en unik handväska till lite lägre pris kan du även titta på hantverksproduktion i mindre skala. I många svenska städer finns hantverkare som säljer vackra handväskor. Du betalar i dessa fall för hantverksarbetet istället för det märke som sitter på väskan. Nedan kan du läsa om ett ytterligare sätt att hitta en väska som sticker ut.

Nya väskor eller secondhandväskor

Ett annat sätt att hitta en unik väska till ett rimligt pris kan vara att köpa den second hand. Utbudet av second hand-väskor ökar stadigt, och du kan finna det mesta. När du köper handväskor second hand är det viktigt att tänka på kvaliteten. Skinnväskor till exempel håller mycket bra. Många tycker dessutom att handväskor i skinn blir snyggare efter ett par års användning, och då är det perfekt att köpa dem second hand.

Handväskor av svensk och utländsk design

Ofta ser vi handväskor i modetidningar som produceras av de stora modehusen i Paris, New York, Milano med flera. Det är lätt att låta sig frestas och drömma sig bort. Men glöm inte att vi har många framgångsrika designers i Sverige som producerar fantastiska handväskor. Dessutom kan du hitta dessa i butiker i Stockholm och många andra städer och på så vis kan du känna på och pröva väskorna innan du bestämmer dig, istället för att beställa något över internet.

Så oavsett om du vill uppdatera din samling med handväskor med en ny, eller är behöver en ny handväska för att din tidigare har gått sönder eller kommit bort kommer du att hitta något som passar just dig.

Så hittar du bland alla handväskor