Som turist finns det vissa delar man ofta besöker när man är i Stockholm. Att uppleva shopping på Södermalm är en sådan aktivitet och plats. Det finns en avslappnad mentalitet som är unik för området och många som växt upp på söders höjder väljer att bo kvar där. Faktum är att många knappt lämnar sitt Södermalm vilket blivit en stad i staden. För den som vill shoppa bland stora varuhus och unika butiker, är denna stadsdel given! Hipsterbutiker, vintage, design och kultur är någonting som kännetecknar en shoppingvistelse på Söder.

Vill man strosa runt vid butikerna nära Mariatorget finns en ständig doft av nyrostat kaffe från delikatessbutiker och rosterier. För den som behöver en stunds vila är en kaffeprovning värt att besöka under sin shopping på Södermalm. Vintertid pryds stora delar av ön i kulörta lyktor och allehanda dekorationer. Torghandeln vid skrapan inbjuder till julklappsköp. Under sommaren bäddas hela Södermalm in i grönska och uteserveringarna trängs mellan fasader och gränder. För den som vill uppleva shopping på Södermalm är hela året utmärkt bra!

Exklusiv shopping på Södermalm

Även om man lätt förvirrar sig bland små butiker och fik under en shoppingtur på söder, finns en rad exklusiva märkesbutiker att besöka. Ekologiskt, tillverkat under bra villkor och med en hållbarhetstänk. Viktigt att understryka är dock att söder inte enbart innebär bohemiskt mode och trender. Oavsett hur stadsdelen porträtteras finns ett stort utbud oavsett vad man söker.

Shopping på Södermalm